Vacature Leidinggevende Verkoper

Gezocht: een echte leider! Eén die enthousiast is, de handjes uit de mouwen kan steken en die ons wilt komen versterken binnen de doe-het-zelf afdeling. Dus spreekt jou de functie ‘leidinggevende verkoper’ aan, lees dan verder!

Wie zijn wij

Bouwie is een doe-het-zelf (outlet), onze totale oppervlakte is 8.400m². In het doe-het-zelf gedeelte vind je o.a. deuren, vloeren, (tuin) hout, plaatmateriaal en timmerpanelen. De producten komen veelal uit eigen import en (rest) partijen waardoor het aanbod wisselend is, maar waardoor wij deze producten aanzienlijk scherp aan kunnen bieden.

Naast deze outlet hebben wij een woongedeelte. Hier vind je tafelbladen, tafelpoten, stoelen, kasten, diverse (unieke) meubelen en woonaccessoires. Onze tafelbladen en veel meubelen worden direct bij de bron gehaald, over de gehele wereld. Zo zit er achter elke tafel of kast een verhaal en dat maakt het extra bijzonder.

Wij zijn per direct opzoek naar een enthousiast, zelfstandige en leidinggevende verkoper. Het leidinggeven zal zijn voor onze doe-het-zelf afdeling (tuinhout, plaatmateriaal, deuren en timmerpanelen). Jij zorgt ervoor dat de verkopers van de doe-het-zelf afdeling de voorraden op orde hebben, dat alle bestellingen door kunnen lopen en als de verkopers vragen hebben komen ze bij jou uit. Ook heb je direct contact met de bedrijfsleider en brengt ook verslag uit aan hem.

Als verkoper zal je verantwoordelijk zijn voor de snelst groeiende afdeling binnen Bouwie, de panelen. Bouwie is inmiddels de grootste aanbieder van Eiken en Vuren timmerpanelen binnen de Benelux. Zowel de particulier als de zakelijke klant weten hiervoor de weg naar Bouwie te vinden. Je takenpakket bestaat o.a. uit het verkopen, klaarzetten van orders, inventarisatie en het contact met de klanten.

Hoe ziet jouw dag eruit?

In de ochtend beginnen we eerst met z’n alle aan een bakje koffie. Vervolgens loop je een rondje over de complete doe-het-zelf afdeling. Je weet dat het tuinhout seizoen begonnen is maar ziet dat er lege schappen zijn, je overlegt dit direct met de tuinhout-verkoper. Die geeft aan dat hij daar nog geen tijd voor heeft gevonden om die bij te vullen. Je hebt opgepikt dat er vanmiddag een parttimer extra komt werken en vraagt of het een idee is of de parttimer de voorraden bij kan vullen. Vervolgens staan de eerste klanten bij jou op de afdeling met vragen over Eiken panelen. Je helpt deze klanten en zij gaan er vandoor met de panelen die ze nodig hadden. Ondertussen ga je verder met het klaarzetten van de panelen bestellingen. Je wordt opgebeld door je collega van de deurenafdeling, of je hem even over kan nemen voor de middagpauze. Je denkt nog “goh, de tijd gaat snel zeg”. Terwijl je bij de deurenafdeling bent komt er een bedrijf, die deuren nodig heeft voor een compleet nieuw bedrijfspand. Dit gaat niet om zomaar een paar deuren en overlegt met de deuren-verkoper hoe jullie dit gaan aanpakken. Vervolgens komt de bedrijfsleider, die net een mooie partij heeft binnengekregen met vensterbanken. Hij vraagt of jij ervoor kan zorgen dat ze ingewerkt en geprijsd kunnen worden. Uiteraard is dat geen probleem voor jou. Je regelt met je collega dat hij ze in het schap zet, levert de maten en prijzen aan bij de caissière voor de prijskaartjes. Ook speel je dit door naar de marketeer, zodat hij ze op internet kan zetten. En voor je het weet is de dag weer voorbij.   

Wat neem je mee?

 • Je bent communicatief vaardig, je bent o.a. bezig met het aansturen én real-time verkoop
 • Leidinggevende eigenschappen, je draagt de verantwoordelijk voor de complete doe-het-zelf afdeling, waar dus ook een stukje leiderschap bij komt kijken
 • Ook op drukke momenten ben jij iemand die het overzicht en de rust kan bewaren
 • Snel kunnen schakelen behoort ook tot één van jouw eigenschappen. Of dit nu gaat om te schakelen tussen de verschillende afdelingen, of juist met het maken van belangrijke keuzes
 • Je kan zelfstandig werken en denkt in oplossingen en niet in problemen
 • Je bent commercieel ingesteld
 • En het belangrijkste is dat je enthousiast en gedreven bent

Wat heeft Bouwie je te bieden?

 • Wij werken binnen een gezellig en gedreven team.
 • De vacature is voor 40 uur (van dinsdag tot zaterdagmiddag 13.00 uur)
 • Goede arbeidsvoorwaarden. Een salaris dat past bij jouw leeftijd en ervaring.
 • Producttraining. Wij snappen dat, als je nog niet thuis bent in de “doe-het-zelf branche”, er verschillende struikelblokken kunnen zijn. Wij ondersteunen je hierin.
 • Leuke teamuitjes. Regelmatig wordt er een teamuitje georganiseerd waar nog lang over gepraat wordt. Paintball, een ballonvaart of een weekendje skiën, het kan hier allemaal. Als het weer het toelaat, kan het zijn dat op vrijdag de barbecue aangestoken wordt

Hebben wij jou aan kunnen spreken met onze vacature ? Dan zien wij graag een korte motivatiebrief met CV in onze mailbox verschijnen. Deze stuur je naar personeelszaken@bouwie.info. Graag nodigen wij jou dan uit voor een kop koffie met wellicht als uitkomst jouw ideale baan!

Posted in